A Lada Vesta Kombi és SW Cross kiváló árakkal és felszereltségekkel érkeztekKét újabb sikermodellel gazdagodott a Lada hazai kínálata. A népszerűvé vált Vesta Kombi kivitele mellett a Lada új zászlóshajója, a Vesta SW Cross is megérkezett a magyarországi kereskedésekbe.

A kellemes megjelenésük mellett gusztusos és praktikus az utasterük, mindezt megkoronázzák sok hasznos felszereltséggel jó áron. Az ugyanazon padlólemezre épült kétféle modell közül a kombi a kényelmet hangsúlyozza, míg a megemelt 203 mm- hasmagasságú SW Cross SUV-os elemekkel kicsinosított. A Vesta SW Cross kapott egy egyedi, új színt is, a Mars fantázianevű narancs árnyalatot. Kiállásukra jellemző a Vesta elején és oldalán lévő x motívum, s mivel minden autó egy kicsit BMW szeretne lenni, így sziluetthez a cápauszonyt ők is feltették, aminek természetesen vételi funkciója is van.

Mindkét autó a Lada saját fejlesztésű, 1598 köbcentiméteres, 16 szelepes, 105 lóerős benzinmotorját kapja, amelyhez ötfokozatú kézi-, vagy automata sebességváltó csatlakozhat, az utóbbi csak a magasabb felszereltségi szinttel elérhető.

Kétféle felszereltségi szinttel árulják a két új modellt Comfort és Lux. A Comfortban már nem a csak a tempomat, az első hátsó elektromos ablakemelők is benne vannak, hanem az első fűthető ülések is. A Lux a komforton felül többek között tartalmazza a beépített navigációs rendszert, automata digitális légkondicionálót és a dinamikus tolatókamerát is.

A Lada Vesta Kombi alapára 3,799 millió forint, míg a LADA Vesta SW Cross alapára 4,249 millió forint.
Forrás: autosforum.hu