A Hyundai Motor bemutatja a vadonatúj, divatos és kecses BAYON crossovert


 • • A Hyundai bemutatja divatos, kecses és modern szabadidőjárművét, a vadonatúj BAYON crossovert
 • • A BAYON kompakt karosszériájához tágas belső tér, valamint fejlett biztonsági és online kapcsolódási szolgáltatások társulnak
 • • Új városi szabadidőjárműve bemutatásával a Hyundai minden eddiginél szélesebb választékot kínál ügyfeleinek

A Hyundai Motor bemutatta a kifejezetten európai piacai számára tervezett, vadonatúj Hyundai BAYON crossovert. A városi szabadidőjármű (B-SUV) formátumú BAYON a Hyundai folyamatosan bővülő szabadidőjármű kínálatának legújabb, legkisebb tagja.

A vadonatúj BAYON kompakt karosszériája tágas belső teret rejt; az intelligens biztonsági és online kapcsolódási szolgáltatások széles választéka kiemeli a modellt versenytársai közül. Ezzel a vadonatúj BAYON demokratizálja a technológiát, és mindenki számára elérhetővé teszi a legmodernebb biztonsági és kapcsolódási funkciókat.

A Hyundai szabadidőjárműveinél szokásos névadási stratégiával összhangban a BAYON egy közkedvelt nyaralóhelyről kapta a nevét: Bayonne a francia baszk régió fővárosa, az ország délnyugati részének egyik legszebb turisztikai célpontja. Mivel a BAYON kifejezetten az európai piac elvárásaihoz igazodva jött létre, a vállalat európai nevet adott neki.

„A szabadidőjárművek népszerűsége töretlenül nő világszerte. A Hyundai úgy látta, valós piaci igény mutatkozik egy olyan modell iránt, amely hatékonyan és rátermetten mozog az európai nagyvárosokban, ugyanakkor helykínálata is megfelel az ügyfelek elvárásainak.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Kategóriaelső kapcsolódási és biztonsági szolgáltatásai, divatos, karakteres formaterve, valamint a Hyundai 48 voltos mild hibrid technológiáját alkalmazó hajtáslánca méretosztálya kiemelkedő tagjává teszi a BAYONT.”

A BAYONNAL együtt a Hyundai hét vadonatúj, illetve megújult modellt vezetett be mindössze 12 hónap alatt (húszat, ha az összes karosszériatípust és hajtáslánc-variációt figyelembe vesszük), és ezzel 2020 új rekordot ért el a flottabővítés szempontjából.

Divatos, karakteres formaterv

A BAYON a Hyundai szabadidőjármű családjának legújabb formai kiáltványa: váratlan és látványos arányai, erőteljes grafikai megoldásai kiemelik a tömegből. A modell a Hyundai érzéki sportosság formanyelvét alkalmazza, amely az arányok, a szerkezet, a dizájn és a technológia összhangjára törekszik. Az érzéki sportosság ezen legújabb megtestesülése az érzelmi értékeket innovatív megoldásokkal társítja.

„A Hyundai meghatározó crossoveres stíluselemeit alkalmazó, divatos megjelenésével a BAYON megerősíti a Hyundai szabadidőjárműveinek formai irányát.” – mondta Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group vezető formatervezője. „A BAYON erőteljes vonalaiban és nyílhegy alakú lámpatesteiben megnyilvánuló egyedi, magabiztos megjelenése a virágzó európai B-SUV szegmens legkülönlegesebb, kiemelkedően egyedi tagjává teszi a modellt.”

Külső formaterv

Karakteres külső formavilága egyedülálló jelenséggé teszi a BAYONT a szegmensben. Egyedi formai megoldásaival, ultramodern részleteivel és letisztult dizájnjával kiemelkedik versenytársai mezőnyéből.

A széles hűtőmaszk alul nyitott kialakítása stabil kiállást kölcsönöz az autónak. A három részből álló fő lámpatestek a légbeömlőkkel alkotnak egységet, ami szerkezetileg és optikailag egyaránt páratlan megoldás. A vízszintes légbeömlő rés és a nappali fények szélesebbnek láttatják a modellt, míg az alsó lökhárítóbetét a BAYON szabadidőjárműves karakterét erősíti.

Oldalnézetből a dinamikus vállkialakítás ék alakú megjelenést kölcsönöz a modellnek. A nyílhegy alakú C-oszlop váratlan és dinamikus rajzolatú szerkezeti elem, amely a kerékdob kialakításával és a védőbetétekkel együtt meghatározza a modell személyiségét.

Hátul nyílhegy alakú zárófények emelik ki a tetőoszlop dinamikus rajzolatát. A far két szélébe kihúzott lámpák széles kiállást kölcsönöznek az autónak. A két lámpatestet összekötő, vékony, vízszintes sáv még inkább kihangsúlyozza ezt a szélességet, valamint egységbe fogja az oldalfalat és a hátfalat. A hátsó kerékív fölötti, geometrikus vonalak erővel és élettel töltik meg a karosszéria megjelenését. A hangsúlyos hátsó traktus és az optikailag elnyújtott hátsó ablak egyedülállóvá, kifejezővé teszi a far megjelenését. A modern megjelenést teljes LED-es lámpatestek és irányjelzők koronázzák meg.

A BAYON 15 colos acél, illetve 16 vagy 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal rendelhető.

A színválasztékban összesen kilencféle árnyalat található meg, köztük a piaci bevezetést kísérő, új Mangrove Green. Opciós kéttónusú tető is rendelhető; a Phantom Black tetőlemez számos karosszériaszínnel társítható.

Karosszériaszínek:

 • Mangrove Green gyöngyház [bevezető szín] opciós Phantom Black tetővel
 • Phantom Black gyöngyház
 • Polar White opciós Phantom Black tetővel
 • Sleek Silver metálfény opciós Phantom Black tetővel
 • Elemental Brass metálfény opciós Phantom Black tetővel
 • Dragon Red gyöngyház opciós Phantom Black tetővel
 • Aqua Turquoise metálfény opciós Phantom Black tetővel
 • Aurora Grey gyöngyház
 • Intense Blue gyöngyház opciós Phantom Black tetővel

A semleges belső színek és anyagok gondosan összeválogatott palettája tökéletesen harmonizál a választható karosszériaszínekkel. A finom, visszafogott díszítőelemekkel megvalósított, diszkrét színvilág és kárpitozás olyan megnyugtató hangulatot teremt, amelyben a vezető maximálisan a forgalomra összpontosíthat. A BAYON alapkivitelben fekete szövetkárpitozást kínál, opcióként kétféle alternatív színvilág is elérhető.

Belső színek és üléskárpitok:

 • Fekete
 • Sötétszürke + világosszürke
 • Sötétszürke + szafari-zöld öltések és betétek

Kategóriaelső kapcsolódási és technológiai megoldások

Ahogy a Hyundai többi típusa, a BAYON is a kategóriában ritkán látható, fejlett kapcsolódási technológiákat kínál. Digitális műszeregysége és felső kategóriás infotainment szolgáltatásai a méretosztály élvonalába sorolják.

A felhasználók választhatnak a 10,25 colos AVN kijelző és a 8 colos audio kijelző között. Az utóbbi vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto funkcionalitást kínál.

Az első üléssoron kettő, hátul pedig egy harmadik USB aljzat szolgál az utasok hordozható elektronikus készülékeinek töltésére. Az egyik első csatlakozó egyben adatátvitelre is alkalmas, azon keresztül a fedélzeti infotainment rendszerhez csatlakoztatható a telefon. Az infotainment csomagot prémium Bose audiorendszer teszi teljessé, felső kategóriás zenei élményt kínálva az utasoknak.

Rendelhető csatlakozási rendszerek:

 • 10,25 colos audio, videó, navigáció (AVN)
 • 8 colos audio kijelző
 • 10.25 colos digitális műszeregység
 • Apple CarPlay és Android Auto (8 colos audio kijelző esetén vezeték nélküli csatlakozással)
 • Bose prémium audiorendszer
 • Vezeték nélküli töltőaljzat
 • Három USB csatlakozó

Hyundai Bluelink Connected Car szolgáltatások


A BAYON a Hyundai Bluelink legfrissebb verzióját alkalmazza, így a felhasználók a legmodernebb online kapcsolódási funkciók előnyeit élvezhetik. Olyan új szolgáltatásokról van szó, mint az online útvonaltervezés vagy az új felhasználói profil funkció. Az új generációs Bluelink rendszer újdonsága a naptár integráció. Ennek segítségével a vezető a fedélzeti infotainment rendszerre tükrözheti Google vagy Apple naptárát. Amennyiben egy naptárbejegyzéshez cím is tartozik, az közvetlenül átemelhető a jármű fedélzeti navigációs rendszerébe.

Ezen túlmenően az ügyfelek a Bluelink alkalmazáson keresztül megállapíthatják járművük tartózkodási helyét, illetve reteszelhetik vagy oldhatják annak központi zárját, továbbá ellenőrizhetik a karbantartási információkat vagy az üzemanyagszintet.

Bluelink és LIVE Szolgáltatások funkciók:

 • Online útvonaltervezés: a mindennapi közlekedésben még pontosabb útvonaltervezést lehetővé tevő, felhő alapú navigációs rendszer
 • Valós idejű parkolási információk: a közelben lévő parkolóhelyek helyén kívül immár a felszíni parkolási díjakat is tartalmazza
 • Naptár integráció: a vezető a fedélzeti infotainment rendszerre tükrözheti Google vagy Apple naptárát, és közvetlenül elnavigálhat a bejegyzésekben szereplő címekre
 • Távoli szolgáltatások: a vezető a Bluelink alkalmazás segítségével a távolból működtetheti a központi zárat, és lekérdezheti a jármű állapotát
 • Online hangfelismerés: nagyteljesítményű online (felhő alapú) hangfelismerés, amely az olyan járműfunkciók vezérlésére is alkalmas, mint a fűtés vagy hűtés
 • Jármű keresése: a vezető könnyen megtalálhatja autóját, ha nem emlékszik, merre parkolt
 • Célállomás (POI) autóba küldése: a helyi hasznos helyek (POI) keresése, majd a fedélzeti navigációs rendszerbe küldése
 • Biztonság: riasztó bekapcsolására figyelmeztető jelzés
 • Karbantartás: diagnosztika és jármű állapot jelentés (p. abroncsnyomás és légzsákok), menetadatok

Helykínálat és praktikum


A Hyundai BAYON a szabadidőjárművek kényelmét és tárolókapacitását a városi kisautók mozgékonyságával és takarékosságával társítja. Kompakt külső méretei és családbarát belső kialakítása révén az ügyfelek mindenből a legjobbat kapják: a visszafogott méretek és kiváló körkörös beláthatóság megkönnyíti a beszállást és a manőverezést, ugyanakkor a magas üléspozíció révén a modell ugyanazt a biztonságérzetet nyújtja, mint a Hyundai nagyobb szabadidőjárművei.

411 literes csomagtartójával a BAYON kompakt méreteire rácáfolva különösen sok tárolóhelyet kínál. Mindezeknek köszönhetően a BAYON kiemelkedően tágas és praktikus. Tovább javítja a modell használati értékét az intelligens csomagtértakaró, amely a hátsó ülés háttámlája mentén elhúzva fedi el a csomagtartó tartalmát.

A BAYON 4180 mm hosszú, 1775 mm széles és 1490 mm (17 colos keréktárcsák esetén 1500 mm) magas, így tökéletes egyensúlyt teremt a kompakt méretek és a praktikus használhatóság között. A tengelytáv 2580 mm. Még kényelmesebbé teszi az utazást a kiváló lábtér: elöl 1072, hátul 882 mm áll az utasok rendelkezésére.