Rómától Párizsig 8:18 perc alatt:
A Hyundai bemutatja a vadonatúj i30 Fastback N-t

 

  • • A vadonatúj i30 Fastback N egy világrekordot felállító verseny keretében demonstrálta a kifinomult és elegáns formaterv és az N-tényező által kínált élvezetes vezetési élmény igazoltan sikeres kombinációját.
  • • Thierry Neuville és Gabriele Tarquini tesztelte a vadonatúj i30 Fastback N határait a Rómától Párizsig tartó leggyorsabb úton.
  • • A C-szegmens első ötajtós sport-kupéjában az autóversenyzőknek mindössze 8:18,49 percre volt szükségük, hogy megtegyék a két dán falu közötti 12,8 kilométeres utat.
  • • Az i30 Fastback N, a Hyundai második nagyteljesítményű modellje Európában, amely maximális vezetési élményt kínál, hasonlóan a sikeres i30 N ötajtós változatához.
  • • Valódi teljesítményt hangsúlyozó jellemzők: a vadonatúj i30 Fastback N megjelenését az N dizájnelemek teszik sportossá.


2018. szeptember 26.- Röviddel a hivatalos, 2018-as Párizsi Autószalonon tartott világpremiert megelőzően, a vadonatúj i30 Fastback N már át is haladt a Párizsban található célvonalon, egy Rómából induló rekord felállítását célzó versenyt követően. A Hyundai Motorsport profi versenyzői, Thierry Neuville és Gabriele Tarquini, világrekordot állítottak fel a C-szegmens első ötajtós sport-kupéjával. A vállalat a hagyományostól eltérő gondolkodásmódját követve, a Hyundai egy váratlan csavart adott a történetnek: Neuville és Tarquini az autó határait feszegette – de nem az olasz fővárosból a francia fővárosba tartó úton, hanem egymás ellen a nyugat Dániában található Rome és Paris nevű települések közötti kanyargós utakon versenyezve. Az i30 Fastback N volánja mögött ülve, mindössze 8:18,49 percet vett igénybe, hogy megtegyék a két híres nevű dán falu közötti távolságot. Neuville, aki jelenleg is vezeti a WRC pilóták bajnokságát, és a több, mint 25 évnyi versenytapasztalattal rendelkező autósport legenda, Tarquini volt a tökéletes választás erre a lezárt úton vívott párbajra. A nagyteljesítményű kupé tiszta ereje jól látható abban a videoklipben, amely valódi versenyhangulatot teremt az erőteljes motorhanggal és az izgalmas vezetést bemutató képi világával.


A vadonatúj i30 Fastback N a Hyundai második nagyteljesítményű modellje Európában. A modell az i30 N ötajtós változatát követi, amely a piacra kerülése óta soha nem látott sikereket ért el, meghaladva ezzel a kezdeti értékesítési várakozásokat. Majdnem 3000 db i30 N ötajtós modell került értékesítésre 2018 első felében Európában. A 100 db First Edition változat 48 óra alatt kelt el Németországban.

„A vadonatúj i30 Fastback N-nel a Hyundai ismét új mércét szeretne felállítani a piacon, megerősítve ezzel a márka megítélését az erősen emocionális termékek terén,” - nyilatkozta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Az i30 N értékesítési eredményei tisztán igazolják azt, hogy az N modellekkel nem csupán autókat kínálunk, hanem érzést is teremtünk - a különleges N érzést, amely azt a bizonyos különleges mosolyt csalja vásárlóink arcára. Bármerre is vezet ügyfeleink útja, ugyanazt a vezetési élményt érezhetik a gyönyörű GT autókhoz hasonló formájú új sport-kupéval!”Elegáns és merész formaterv

Kifinomult és merész karakterének visszatükröződéseként, a vadonatúj i30 Fastback N több dizájnelemet is átvett ötajtós rokonától. Kívül, az elegáns i30 Fastback alakja egyesítésre került az ötajtós i30 N dinamikus elemeivel. Ennek eredményeként, az i30 Fastback N modellen is megjelent a dinamikus megjelenést sugalló N hűtőrács és az N első lökhárító, valamint az egyedi hátsó lökhárító, amelyek alatt végigfut az autó jellegét hangsúlyozó vörös díszléc. A leültetett karosszéria feketére fújt oldalsó küszöbjei tovább hangsúlyozzák a modell sportosságát. Továbbá az autó hátulján található a dupla kipufogóvég és a hátsó ajtóba integrált, nagyvonalúan ívelt hátsó légterelő. A hátsó légterelő további hangsúlyozása érdekében egy fényes fekete betét is beépítésre került, még inkább megerősítve ezzel az egyedi N megjelenést.

A vadonatúj i30 Fastback N beltere letisztult és kifinomult. Központi eleme az exkluzív N kormánykerék, amelyet a modellre jellemző vörös színű N varrással láttak el. A koherens színvilág részeként, a vörös varrás megjelenik az i30 Fastback N belterében található több elemen is, mint például a váltógombon és az üléseken. A sportos beltéri kialakítás azonban nem veszélyezteti a mindennapi használhatóságot: példának okáért a 450 literes csomagtér bőséges és az ülések lehajtásával 1351 literre bővíthető.

Nagyteljesítményű motor a sportos vezetéshez

A vásárlók a 2.0-literes turbófeltöltős motor két teljesítményszintű változata közül választhatnak, amelyek először az ötajtós i30 N változattal kerültek bemutatásra. Az alapfelszereltségű motor 250 LE-s (kombinált üzemanyag fogyasztása: 7,0 l/100 km; kombinált CO2 kibocsátása: 159 g/km*), míg a Performance csomag részeként elérhető motor maximális teljesítménye 275 LE (kombinált üzemanyag fogyasztása: 7,1 l/100 km, kombinált CO2 kibocsátása: 163 g/km*). Mindkét változat 353 Nm maximális nyomatékot biztosít és 250 km/ó végsebességre képes. A túltöltési (overboost) funkcióval a nyomaték egészen 378 Nm-ig növelhető. Ennek aktiválására a maximális nyomaték elérésekor kerül sor. A 250 lóerős változat 6,4 másodperc* alatt gyorsul 0-ról 100 km/ó sebességre, a 275 lóerős változat pedig ugyanezt a sebességet 6,1 másodperc alatt képes elérni*. Továbbá, a vadonatúj i30 Fastback N fel van szerelve az N Grin rendszerrel, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy öt különböző vezetési mód közül választhasson. A beállítások között a kormánykeréken található dedikált gombokkal választhat: Eco, Normál, Sport, N és az egyénileg beállítható N Custom. A vezető hangulatától függően, a különböző vezetési módok megváltoztatják a jármű karakterét.

A Hyundai N modellpalettáját az autósport ihlette, és a vállalat FIA Rally Világbajnokságban (WRC) és Túraautó-világbajnokságban (TCR) történő sikeres szereplésének eredményeként született meg. Az „N” modellcsalád Namyang városában, Koreában született, ahol a Hyundai globális K+F központja található, és a Hyundai európai tesztközpontjának otthont adó Nürburgringen került továbbfejlesztésre és tesztelésre.

Intelligens kapcsolódási funkciók és élvonalbeli aktív biztonság

A vadonatúj i30 Fastback N horizontális kiosztású, elegáns benyomást keltő műszeregysége kétfajta infotainment rendszerrel érhető el: 8”-os kapacitív, érintőképernyős LCD-vel, integrált dinamikus tolatókamerával, és Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel ellátott Display audiorendszerrel vagy egy 8”-os, kapacitív érintőképernyővel és a LIVE szolgáltatásokra érvényes hétéves ingyenes előfizetéssel ellátott navigációs rendszerrel. Mindkettő esetében biztosított az Apple CarPlay és az Android Auto támogatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakoztassák okostelefonjaikat az autóhoz és a zenehallgatási-, telefonálási- vagy navigációs funkciókat a képernyőn kezeljék. A speciális N-mód képernyőmenü beállításokat kínál a motor, a fordulatszám-illesztés, a kipufogóhang és a Performance csomag beállításainak testreszabásához.

A vadonatúj i30 Fastback N rendelkezik a Hyundai SmartSense aktív biztonsági- és vezetéstámogató technológiáival, amelyek a legmagasabb európai biztonsági szabványoknak is megfelelnek: elülső ütközésre figyelmeztető rendszer (alapfelszereltség), vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (alapfelszereltség), aktív sávtartó asszisztens (alapfelszereltség), távolsági fényszóróasszisztens (alapfelszereltség) és intelligens sebességhatároló.

* A CO2 kibocsátási és üzemanyag fogyasztási adatok a WLTP előírások szerinti belső célértékek, amelyek NEDC értékekre történtek visszakonvertálásra.