Dong Woo Choi-t nevezték ki a Hyundai Motor Europe elnökének

 

  • • Dong Woo Choi az újonnan megerősített Hyundai Motor Europe elnöke
  • • Choi Úr ezt megelőzően a Hyundai Motor Company Európai Üzemeltetési Osztályán töltötte be vezető pozíciót
  • • A tervek szerint a Hyundai Motor Europe központjának szerepe és hatásköre tovább bővül


2017. augusztus 2.- A Hyundai a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatójának Dong Woo Choi-t, a Szöulban található Európai Üzemeltetési Osztály korábbi első alelnökét választotta meg. Choi Úr felelős a regionális központért, annak újonnan kibővített hatáskörével, valamint, mostantól nagyobb autonómiával reagálhat a piaci trendekre és az ügyfelek igényeire.


Dong Woo Choi ebben a hónapban kezdte meg munkáját az új szerepkörben, amit Hyung Cheong Kim korábbi elnöktől vett át, aki jelenleg a Hyundai szöuli székhelyén működő Globális Üzemeltetési Osztályért felel.

A Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatójaként Dong Woo Choi úr fogja felügyelni az európai üzleti egységet. Az e hónap folyamán hatályba lépő átszervezést követően felelősségi körébe közé tartozik majd a csehországi Nošovice-ben található Hyundai gyártóüzem, és a törökországi İzmit-ben található Hyundai Assan Otomotiv Sanayi.


Új szerepével kapcsolatban Choi Elnök úr elmondta: “Az európai ügyfelek igényeinek előrejelzésével és kielégítésével, valamint az elmúlt években tapasztalt folyamatos növekedéssel Európa a Hyundai egyik legfontosabb régiójává vált. Az európai operatív infrastruktúra kulcsfontosságú szerepet játszott ebben a pozitív lendületben. Jelenleg az új szervezet célja, hogy a termelés felelősségi körbe való bevonásával a Hyundai Motor Europe központja további előnyökre tegyen szert. Úgy vélem, a Hyundai jól felkészült az előttünk álló kihívások és lehetőségek kezelésére. Izgalommal tekintek európai üzleti tevékenységünk jövője felé."

A Hyundai az utóbbi három évben folyamatos éves növekedést generált Európában. A 2018 január-június közötti időszak regisztrált eladásaival – amely a Hyundai Motor Europe központ történetének legjobb első féléves eredménye – a vállalat jó úton halad affelé, hogy a 2017-es rekordteljesítményét is felülmúlja.

A koreai születésű, 56 éves Choi úr, a Soongsil Egyetemen gépészmérnöki és a Korea Aerospace Egyetem aeronautikai gépészmérnöki tanulmányát végezte el. A Hyundai-nál 2007-ben, a Powertrain alkatrészfejlesztő csoport igazgatójaként kezdte pályafutását. Choi úr számos vezető pozíciót töltött be a Hyundai-nál, többek között három évig, 2011-től 2014-ig a csehországi Hyundai Motor Manufacturing alelnöke volt, mielőtt első alelnökké nevezték ki a 2014-2017 közötti időszakra. Legutóbb a Hyundai Motor Company európai operatív részlegének első alelnöke volt Szöulban.