Felvillanyozásra tervezve: Az új Hyundai Tucson úttörő, 48 voltos, dízel, lágy-hibrid hajtásláncot kínál

 

  • • Az új Hyundai Tucson a vállalat első dízel, lágy-hibrid hajtáslánc-rendszerű modellje, melyet egy 48 V-os villanymotor támogat.
  • • Az úttörő technológia maximális vezetési élményt nyújt, a hatékony vezetés támogatása mellett.
  • • A kompakt SUV bevezetése az európai piacra nyáron indul.
  • • A lágy-hibrid hajtáslánc technológia hozzájárul a márka globális erőfeszítéseihez az üzemanyag-hatékonyság javítása érdekében.
  • • Az üzemanyag-hatékonyság 7 százalékkal javul.
  • • A technológia a jövőben új, 1.6 literes Smart Stream dízelmotorral lesz elérhető


2018. június 5. - Az új Hyundai Tucson, amelynek gyártása ebben a hónapban kezdődik, egy üzemanyag-hatékony 48 V-os, lágy-hibrid hajtáslánc-rendszerrel is elérhető lesz. Ez a vállalat modellkínálatának első tagja - és az első az egész iparágban -, amely az új technológiát kínálja, hozzájárulva a márka tisztább jövő iránti elkötelezettségéhez. Az új kompakt SUV gyártása 2018. júniusában kezdődik, az európai piacra történő bevezetése nyáron indul. Az új Tucson tervezése és gyártása Európában történt, hogy megfeleljen a legmagasabb minőségi előírásoknak. A korszerűsített hajtáslánc-portfólión felül minden Tucson-motor megfelel az új, Euro 6d Temp kibocsátási szabvány határértékeinek. Az új Tucson egyúttal jelentős tervezési frissítést, szélesebb körű fejlett technológiát és kényelmi szolgáltatásokat kínál, ezzel folytatva a modell sikertörténetét a régióban, miután 2016-ban és 2017-ben is ez volt a Hyundai legjobban fogyó modellje Európában. „A legjobban fogyó modellünkhöz kifejlesztett, új, lágy-hibrid hajtáslánc rendszerünkkel tovább bővítjük a vállalat villamosítási stratégiáját, hogy a tiszta technológiákat még több ügyfél számára elérhetővé tegyük" - mondja Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe Marketingért és Termékekért felelős alelnöke. "Annak érdekében, hogy következetesen folytathassuk ezt az utat, a rendkívül hatékony rendszert, fejlesztőink az Európai Műszaki Központunkban fejlesztették ki. A rendszer a jövőben több típusú motorral lesz elérhető, a villamosított megoldások igen változatos keverékének részeként. "


Üzemanyag-megtakarítás maximális vezetési élmény mellett

A Hyundai történetében először az új Tucson egy 48 V-os lágy-hibrid hajtáslánc rendszert kapott, amely a 2.0 literes dízelmotorral kombinálva kapható. A villamosításra tervezett technológia egy 0,44 kW / h 48 voltos lítium-ion akkumulátort, egy Lágy-Hibrid Indító Generátort (MHSG), egy LDC átalakítót (alacsony feszültségű DC / DC) és egy invertert tartalmaz. Gyorsítás közben az MHSG 12 kW-ig támogatja a motort, ezáltal csökkentve az üzemanyag-fogyasztást. A rendszer automatikusan kapcsol a motor mechanikus használata és az energia-visszanyerés között. Az MHSG segíti a belsőégésű motort azáltal, hogy lemeríti az akkumulátort a motorterhelés csökkentése érdekében könnyű gyorsítással vagy további nyomatékot biztosít a motornak fokozott gyorsulás mellett. Sebességfokozatban történő lassítás és fékezés során a visszanyert energia újratölti az akkumulátort. Ily módon a rendszer jelentősen javítja a motor üzemanyag-fogyasztását és CO2-kibocsátását a maximális vezetési élmény feláldozása nélkül.


Az új villamosítási rendszernek köszönhetően az ügyfelek számára előnyös lesz a beszerzési ár valamint alacsonyabbak lesznek az üzemanyag-fogyasztáshoz és a CO2-kibocsátáshaz kapcsolódó költségek. Ezzel a technológiával a Hyundai célja, hogy akár 7 százalékkal csökkentse az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást, kézi sebességváltóval kombinálva, a NEDC-re átszámítva*. A 2.0 literes dízelmotor a legerősebb az új Tucson hajtáslánc kínálatában, amely 137 kW / 186 LE teljesítményt nyújt. Négykerék-meghajtással, hatfokozatú kézi sebességváltóval vagy opcionálisan az új fejlesztésű nyolcfokozatú automata sebességváltóval érhető el. 
2019. tavaszára a Tucson-ban a 48 V-os lágy-hibrid technológia az új, Smart Stream 1.6 literes dízelmotorral lesz elérhető.

** A CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás a belső célok alapján, a WLTP előírások szerint és a NEDC-re átszámítva.