Kecskeméten is gyártani fogják az új Mercedes-Benz A-osztályt

mercedes a osztály

2018. február 2-án Amszterdamban jelentették be, hogy idén tavasztól Kecskeméten is megkezdik az új Mercedes-Benz A-osztály gyártását. Az újgenerációs modellt Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezetője mutatta be a jelenlévő újságíróknak. Az új kompakt osztályú modell a legmodernebb technológiákat alkalmazza.
Az új Mercedes-Benz kompaktautó család gyártása öt termelési egységben, három kontinensen indul be 2018-ban. A rastatti központ mellett Kínában, Finnországban és Mexikóban, valamint tavasztól Magyarországon is. A típus amszterdami premierjén elhangzott, hogy kecskeméti gyár kiemelt jelentőséggel bír.
A Kecskeméten 2012 márciusában megnyitott üzem az első Németországon kívüli európai Mercedes-Benz személyautó gyár. Az ötszázezredik itt gyártott jármű 2016 februárjában gördült le a gyártósorról. A B-osztály mellett az összes CLA és CLA Shooting Brake itt készül a világ minden országa számára. 2018-ban pedig az új A-osztály is csatlakozik a magyar helyszín gyártási termékpalettájához. A sportos megjelenésű új A-osztály márciustól lesz megrendelhető, a piaci bevezetés pedig tavasszal indul Európában, így Magyarországon is.