LADA Vesta Sedan, a LADA új arca

A Lada Vesta stílusos, merész és ragyogó – pont, mint amilyennek egy új generációs Ladának lennie kell. A szedán sziluettje korszerű és harmonikus, az X forma egységként kíséri végig a karosszériát. Az új, bátor stílus könnyen felismerhető a részleteiben: a fekete színnel kiemelt radiátor borításban, a lenyomatokban az oldalakon, a hátsó fényszórók fényvisszaverőin. A megemelt öv vonalának, meghosszabbított motorháztetőnek illetve lejtős tetőnek köszönhetően a Vesta külsőre is sportos és dinamikus.Egy ilyen autóval nehéz észrevétlennek maradni az utakon.
Vesta. A LADA új arca.


Kényelmi funkciók széles választéka:
  • 7”-os érintőképernyős kijelzővel ellátott multimédia rendszer, bluetooth csatlakozással és hands-free modullal
  • digitális klímaberendezés, "Gyors szélvédőfűtés" üzemmód
  • hűtött kesztyűtartó
  • fedélzeti számítógép
  • kormányról vezérelhető multimédia és tempomat
  • sebességtartó automatika
  • USB és AUX csatlakozás
  • hangfigyelmeztetés behúzott kézifék esetén
  • esőszenzor
  • kilépőfénnyel felszerelt első ajtók

Kényelem:
A LADA Vestával való első találkozáskor finoman működő szerkezetekkel, tágas utastérrel, jól olvasható műszeregységgel és könnyen kezelhető kormány vezérlőgombokkal találkozhatunk. 

A belső kialakítás is a minőség és a kényelem jegyében történt. A megnövelt tengelytáv lehetővé teszi a hátul utazók nagyobb lábterének kialakítását és a vezető ülés beállítására is nagyobb mozgástér áll rendelkezésre. A hátsó üléssor osztottan dönthető, amely megengedi a már amúgy is tágas csomagtér méretének növelését.

A LADA Vesta strapabíró futóműve és a hasmagasságának mértéke pedig megengedi, hogy kényelmesen, akadályok nélkül utazzunk.

Biztonság:
A LADA Vesta egyik fő előnyei közé tartozik a magas fokú biztonság, már a legelérhetőbb árú autónál is. Minden gépkocsi rendelkezik ESC menetstabilizáló rendszerrel, blokkolásgátló fékrendszerrel (ABS), visszagurulás-gátló rendszerrel, vezető és utasoldali légzsákkal, három darab hátsó fejtámlával és az ajtók automatikus lezárása menet közbeni funkcióval. A magasabb felszereltségű LADA Vesta modellek nemcsak első légzsákokkal, hanem oldallégzsákkal is rendelkeznek. 
A magas szintű biztonsági rendszerek a legkisebb utasoknak is védelmet biztosítanak, ISOFIX rendszerrel, és gyerekzárral.

Vezetési élmény:
A LADA Vesta dinamizmusáért egy továbbfejlesztett 1.6 literes, 16 szelepes, 105 lóerős LADA motor felel. 

Az autó 11, 2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, a végsebessége pedig 178 km/óra.

A robotizált váltó (AMT) szoftverében több mint 20 féle algoritmus vezérli a sebességváltás módját, ennek köszönhetően bármilyen vezetési stílushoz kiválóan alkalmazkodik. Ugyanakkor „kézi váltást” is választhatunk, ebben az esetben a váltó finom mozgásával befolyásolhatjuk az utazás ritmusát. 
Minden LADA Vesta felszereltségi szint választható kézi sebesség váltóval is, melyet zökkenőmentes váltás, alacsony hangkibocsátás és alacsony fogyasztás jellemez.