Nyolc millió forint értékű tűzoltófelszerelést adományozott a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, mint Magyarország egyik legnagyobb vállalata és Bács-Kiskun megye legnagyobb befektetője a 2012-es indulása óta támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek részt vállalnak a társadalmilag fontos ügyekben, ezért évek óta segíti a katasztrófavédelem munkáját. A tűzoltók nemcsak életeket mentenek, hanem segítséget nyújtanak a lakosság számára elemi csapások, balesetek esetén is.

 

A régióban szolgálatot teljesítő tűzoltók bátorságának és kitartásának elismeréseként a Mercedes-Benz Gyár Létesítményi Tűzoltósága évek óta gyűjti a tűzoltó felszereléseket a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség számára. A vállalat több mint 8 millió forint értékű adományt gyűjtött össze, melyet 2017. január 20-án, ünnepélyes keretek között adtak át a Mercedes-Benz Gyárban.

A Létesítményi Tűzoltóság által összegyűjtött adomány a szakfelszerelések mellett 30 tűzoltó komplett egyéni védőfelszerelését biztosítja.

Az adományt Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója adta át Kristóf Andrásnak, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség elnökének.

mercedes légifelvétel