A Subaru Boxer motorok megjelenésének 50. évfordulója

Tokió, 2016. május 10. – A Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), a Subaru autók gyártója ebben az évben ünnepli a Subaru Boxer motorok*1 megjelenésének 50. évfordulóját.

A Subaru védjegyének számító Boxer motor először a Subaru 1000 kompakt személyautóban jelent meg 1966. május 14-én. Azóta a Subaru arra törekszik, hogy minél jobban kiaknázza a Boxer motor nyújtotta előnyöket, és folyamatosan fejleszti azt, hogy megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak is. Manapság minden Subaru személygépkocsit Boxer motor hajt*2, és az elmúlt 50 évben gyártott mennyiség meghaladja a 16 milliót.

A vízszintes elrendezésű Boxer motorban a dugattyúk egymással szemben mozognak, természetes módon csökkentve az egymás által keltett rezgéseket, ezáltal kiváló forgási egyensúlyt és sima járást biztosít még egészen magas fordulatszám-tartományban is.

A Boxer motor az egyik kulcseleme a Subaru sajátosságát jelentő Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) összkerékhajtási rendszernek. Köszönhetően annak, hogy az összkerékhajtás legfontosabb elemei egy vonalban, az autó hossztengelyére szimmetrikusan helyezkednek el, a jármű két oldala között tökéletes az egyensúly, valamint a motor építéséből adódóan a tömegközéppont alacsonyan helyezkedik el. Ezek olyan előnyöket nyújtanak, mint a kiváló tapadás és stabilitás, vagy a könnyű irányíthatóság még akár nagy sebesség mellett is.

A Subaru márka alapelve a ”Confidence in Motion” (Magabiztosság az utakon), és mérnökei folyamatosan azért dolgoznak, hogy autóikkal az “Élvezet és Nyugalom” hangulatát sugallják ügyfeleiknek.

subaru boxer motor