Az új generációs i20 WRC az Argentin ralin megszerezte a Hyundai Motorsport idei első győzelmét

A Hyundai Motorsport új versenyautója, az új generációs i20 WRC megszerezte első győzelmét, miután Hayden Paddon és John Kennard uralták a Power Stage-et.
Dani Sordo a második lett a Power Stage-en, és az így szerzett két extra ponttal összesítésben a negyedik helyen végzett, megismételve eddigi legjobb 2016-os eredményét.
Thierry Neuville az első hat között zárta a versenyt, így a Hyundai Motorsport összesen 81-re növelhette pontjai számát a konstruktőrök világbajnokságában

2016. április 25. – A Hyundai Motorsport a 2016-os rali világbajnokság negyedik versenyén, az Argentin-rali lélegzetelállítóan izgalmas utolsó napján megszerezte második FIA WRC győzelmét. A mindvégig a leggyorsabbak között autózó Hayden Paddon és John Kennard szenzációsan teljesítettek a Power Stage-en, így végül megelőzték a keményen küzdő Sébastien Ogier-t, és 14,3 másodperces előnnyel összesített első helyen zárták a hétvégét. Az eredmény nem csupán Hayden Paddon legelső WRC győzelme, de az új generációs i20 WRC-nek is az első diadala, amelyet mindössze negyedik bevetésén ért el a Hyundai Motorsport új versenyautója. Ezzel a győzelemmel folytatódik a csapat sikeres szezonnyitása, hiszen immár harmadszor állhattak dobogóra, és ezzel megerősítették a Hyundai Motorsport második helyét a konstruktőri világbajnokságban.

„El sem tudom hinni! Tényleg nem gondoltam, hogy képesek leszünk végig tartani a lépést. Az egész a Power Stage-en dőlt el, itt mindent beleadtunk. Igazán különleges érzés volt az El Condoron ilyen csodálatos teljesítményt nyújtani. Sokat dolgoztunk azon a szakaszon, mivel korábban a szűk, kanyargós szakaszok nem igazán tartoztak az erősségeim közé. Most viszont széthajtottuk az autót. Egyelőre fel sem tudom teljesen fogni, ami történt. Fantasztikus eredmény ez a számomra, és persze John és az egész csapat számára is. Elképesztően sokat dolgoztunk az új generációs i20 WRC-vel. Az első tesztektől fogva tisztában voltan azzal, hogy ezzel az autóval esélyünk nyílhat a győzelemre, csak arra nem számítottam, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik.” – mondta Hayden Paddon.

A hétvégi győzelemmel a Hyundai Motorsport folytatja lenyűgöző menetelését a 2016-os rali világbajnoki évadának kezdetén, miután Monte Carlóban és Svédországban dobogós helyen végzett, Mexikóban pedig negyedikként zárta a versenyt a csapat. A csapat a 2014-es Német rali óta most először nyert versenyt; a délutáni Power Stage-en nyújtott teljesítmény ismét rávilágított arra, hogy az új generációs i20 WRC képességei alapján egyenrangúként veszi fel a versenyt ellenfeleivel. „Ezt a versenyhétvégét soha nem feledjük el! Hayden pályafutása legkiválóbb teljesítményét nyújtva érte el az utóbbi idők egyik legizgalmasabb WRC győzelmét. A Power Stage-en nyújtott eltökéltsége lenyűgöző volt, ahogy a tempó is, amit diktált; ő és John megérdemelték a győzelmet. Fantasztikus dolog ez a Hyundai Motorsport minden munkatársa számára. Most másodszor nyertünk a WRC-ben, és először az új generációs i20 WRC-vel, ráadásul ilyen korán, az évad negyedik versenyén. Nagyon sokat dolgoztunk az új autón, különleges ajándék, hogy erőfeszítéseinket ilyen fényes siker koronázta. Most együtt ünnepel az összes pilóta, és a csapat minden egyes tagja. Az öröm pillanataiban is tisztában vagyunk azonban azzal, hogy rengeteg munka vár még ránk, így folytatjuk az új generációs i20 WRC fejlesztését. Most a Portugál rali következik a sorban, ahol új kihívások várnak ránk.” – mondta Michel Nandan csapatfőnök.

i20 wrc